Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Highway to Hell - Nr. 1

V naprosto doslovném překladu: na silnicích lépe, bezpečněji, zdravěji. Část první, ekologie provozu individuální dopravy.

Upozornění, tento blog obsahuje autorovo zamyšlení nad ekologií individuální dopravy, takže by ho snad ani neměl nikdo číst. Auto a au-tor nepřebírá zodpovědnost za to, že si to kdokoliv vezme k srdci.

První fáze zlepšení ekologie provozu:

1) Stáří aut: auta by již neměla být starší 5-ti let, jak víme, tato auta jsou velmi neekologická, nebezpečná. Stará auta budou ekologicky sešrotována, naložena na nákladní loď, odvezena 6000 km daleko a tam bezpečně zlikvidována vhozením do moře firmou, jež vyhrála zakázku na ekologickou likvidaci pro celou EU v hodnotě drobných 989 mld. eur.

2) Klimatizace: Řidič bude moci využít klimatizaci k ochlazení o max. 1,25°C  pod úroveň venkovní teploty. Jak víme, zapnutá klimatizace velmi zvyšuje spotřebu. Na policii bude důkladná kontrola, při zastavení vozu si nejen dýchneme, ale necháme si strčit teploměr do interiéru. Interiéru vozidla. Při kontrole nesmíme otevřít žádné okno ani dveře (aby nedošlo k ohřátí interiéru), pokud tak učiníme, je automaticky bráno, jako by jsme si chladili více. To vše pod pokutou vysázení tří smrčků v Jizerských horách. 

3) Akcelerace: Rychlou akcelerací vozidla vzniká neúměrné množství CO2 (zvyšuje se spotřeba), proto bude všem autům umístěn pod plynový pedál dřevěný špalek, který zamezí sešlápnutí pedálu na podlahu. Špalek bude vyroben pouze ze dřeva těženého v deštných pralesech, jen ten totiž splňuje požadavek na neopotřebení.

4) Rychlost: Jak víme, se zvyšující se rychlostí stoupá spotřeba a tím množství vypouštěného CO2, vědci díky grantu z EU ve výši 78 mld. eur zjistili, že ideální rychlost pro minimální spotřebu je 89 km/h. Což je ovšem rychlost nebezpečná. Bohužel na další grant ve výši 124 mld. eur pro zjištění, zda poloviční rychlost je ekologická, nejsou peníze. Přesto trvám na tom, aby maximální rychlost byla stanovena na půlku, tedy na 44,5 km/h. Peníze na grant ve výši 82 mld. eur na vývoj omezovače se ztratily kdesi v Karibiku, proto jím nebudou vozidla vybavena a plná kontrola rychlosti bude na řidiči. Za každé překročení rychlosti 44,5 km/h (je stejná ve městech, dálnicích) je pokuta až do výše jednoho týdne bez elektrické energie. V případě stálého porušování dojde k odpojení od všech sítí, včetně sociálních. 

5) Brždění: Jak víme, při brždění se zahřívá brzdové ústrojí, čímž dochází ke globálnímu oteplování, proto se brzdit nebude.

6) Motor: Povoleny by měly být motory, které vypustí desetinu CO2 co dosavadní, technici již takový motor osazený třiceti turbodmychadly mají téměř vyvinutý. Životnost motoru klesne minimálně, pohodlně půjde dojet z Prahy do Splitu a zpět, takže je milión Čechů naprosto v pohodě.

6) Palivo: Pouze z řepky. Na záplavy a ničení motoru vliv mít nebude - dokazování, že ano bude pod pokutou týdne nucených prací v Agrofertu. Pěstování a sklizeň bude probíhat manuálně, nezaměstnaných je dost.

7) Automobilové sporty: Zakázany všechny.

 

Druhá fáze:

1) Auta již nebudou vybaveny spalovacím motorem, ale elektrickým pohonem poháněným bateriemi z naprosto neškodného olova či jiných kovů a kyseliny.

2) Auta mohou být vybavena stěžněm a plachtou do rozměru max. 15m2, policie ale bude pod pokutou dvou dnů dopravy pouze na kole kontrolovat, zda nedochází stěžněm k odběru elektrické energie z trolejí (týká se hlavně měst). 

3) Stáří auta bude omezeno na maximálně jeden rok, ale do center měst bude povolen vjezd pouze vozidlům nepřekračující stáří 3 měsíce. Pro povolení o způsobilosti vjezdu a době platnosti se vydá zelená nálepka velikosti 1,8 x 1,8 metru, která musí být na voze dobře viditelná. Nálepku vydá místní registr vozidel vybavený novým software, takže doba vydání nepřekročí 2 měsíce. Kontrolu bude vykonávat na každém jednom kilometru silnice jeden ekologický aktivista, v případě zjištění nezpůsobilosti auta jej zastaví skokem (jak by řekl Roman, normálně šipkou) na kapotu. 

4) Výroba aut bude probíhat již jen ekologicky, budou použity materiály jako ovčí vlna, sláma, na nosné části bambusové či ebonitové tyče.

5) Nabíjení aut: Nabíjení aut bude povoleno pouze z ekologických zdrojů (slunce, vítr), pokud slunce nesvítí a vítr nefouká, nemůžeme využít energie ze záložních uhelných elektráren, ale chodíme pěšky, či jezdíme kole. Nabíjení vozu energií z uhlí je trestáno odříkáním ekologického desatera před Haagským tribunálem pro práva mloků (vznikl po válce s mloky-neplést s Haagským studijním výborem pro noky či knedlíčky).

6) Vyhlásit armádě válku, pokud tanky, obrněná vozidla, letadla atd. nebudou poháněna větrem či sluneční energií. 

 

Třetí fáze:

1) Chodíme pěšky

2) Jezdíme na kole

3) Bourají se dálnice, silnice a mosty, čolci, medvědi, zebry a žirafy mohou konečně migrovat, dokonce i emigrovat.

 

Čtvrtá fáze:

1) Jsme již jen doma připojeni na facebook či blogujeme (pokud nejsme odpojeni a svítí slunce či fouká vítr) a nikam nechodíme.

 

Dodatek 17.6.2014 23:23:13  Právě jsem obdržel povzbudivý mail přímo od prof. Václava Klause, pokud prý nedojde k okamžitému plnění fáze 1 a jasnému časovému harmonogramu pro další fáze, je ochoten odebrat všem EU úředníkům jejich pera (neplést s péry) do doby, než se problémem začnou zabývat. 

Dodatek 17.6.2014 23:23:21 Právě mi volal eurokomisař pro dopravu, že se tímto problémem začne zabývat část výboru pro ekologii, pouhých 148 757 úředníků. Jsem navržen na zelenou plaketu Kateřiny Jacques (obdoba Nobelovy ceny), prof. Václav Klaus ale trvá na tom, že se tím musí zabývat úředníci všichni. O dalším vývoji Vás budu informovat. Nebo snad ani raději ne..

MZ

Autor: Michal Zákoucký | úterý 17.6.2014 23:23 | karma článku: 12,39 | přečteno: 602x
  • Další články autora

Michal Zákoucký

Jak jsme díky rasismu rozvrátili ekonomiku a zničili stát

Soud shledal nevinným Ukrajince, který údajně v sebeobraně zabil, tedy spíše zavraždil Roma. Vůbec si soud neuvědomuje, co tím způsobil. Důsledky budou katastrofální.

26.3.2024 v 10:10 | Karma: 23,64 | Přečteno: 534x | Diskuse

Michal Zákoucký

Konečně nám vládne pravice.

Lid si zvolil "pravicovou" vládu a jsem za to velmi rád. A myslím, že paní Markéta Pekarová Adamová to řekla jasně, vláda má výsledky. Musíme vládě fandit, trochu se uskromnit a bude lépe.

14.11.2023 v 13:51 | Karma: 46,03 | Přečteno: 7601x | Diskuse| Politika

Michal Zákoucký

Zase jsme my progresivisté o krok před Vámi, klidně si pukněte.

Konečně dorazila na naše mobily skvělá aplikace, která jednoznačně omezí sexuální zneužívání a konečně nastaví jasná a srozumitelná pravidla.

23.6.2022 v 19:30 | Karma: 31,87 | Přečteno: 944x | Diskuse| Společnost

Michal Zákoucký

Vláda potřebuje v boji s COVIDem naši podporu.

Vláda si moc dobře uvědomuje, jak bojovat s COVIDem a proto přišla s dalšími opatřeními. Pokud chceme přežít, musíme ji v tom podpořit.

2.2.2021 v 15:26 | Karma: 18,46 | Přečteno: 593x | Diskuse| Společnost

Michal Zákoucký

Nouzový stav musí pokračovat!

Přinášíme Vám přímý přenos z jednání Poslanecké sněmovny, kde právě probíhá jednání o prodloužení nouzového stavu.

19.11.2020 v 11:11 | Karma: 24,33 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2843x
Hodně koníčků, málo času, Čech. Když občas něco napíši, tak se pod to většinou podepíši. Člen FIA: furt in Arbeit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky