Poslušně hlásím, že společnost rozděluji já, nikoliv Zeman.

18. 11. 2016 15:02:00
Dovoluji si reagovat na blog pana Ábelovského, kde označil za viníka rozdělení společnosti Zemana. Za sebe mohu napsat, že Zeman je obrazem nálady společnosti vyjádřené ve volbách. A musím se přiznat, že společnost rozděluji i já.

Premisa, že pokud na hradě nebude sedět Zeman ale někdo jiný a tím se společnost sjednotí, mi přijde zcestná. Rozdělenost, jak správně píše pan Ábelovský je napříč celou Evropou až po USA a je jedno, kdo kde sedí. Za sebe tedy doznání, čím rozděluji společnost a proč, čím jsem vinen.

Už jen tím, že nechci aby nám zde vládly neziskovky. Aby tyto neziskovky měly privilegia a mohly beztrestně porušovat zákony, nerespektovat rozhodnutí soudu (klinika, migrační zákony). Nechci, aby mi jakákoliv organizace říkala, co mám jíst, co si oblékat, na co se koukat v televizi a co je a není sexistické. Aby následně podpořila sexistický Prige pride. Jako bonbon, neziskovky placené z našich daní.

Že nechci, aby nám lidé jako Šabatová vysvětlovali, jak si mohu vybírat partnera, komu pronajmu byt. Aby mi vtloukali do hlavy, co je správné a co ne v rámci společenských témat, jak se mám chovat, co si mám myslet a jak mohu mé myšlení prezentovat.

Že nechci, aby mé daně mizely v dírách pro integraci neintegrovatelného a dalších pitomostí.

Že respektuji tradice naší kultury, respektuji to, co dobrého nám zde předci zanechali. A snažím se tyto tradice a kulturu udržovat. Ano, jsem nácek.

Že chci, aby zákony platily pro všechny bez výjimky, ne jen když se hodí. Že petice a demonstrace je jen nástroj vymožeností svobody, ale nemohu tímto nástrojem kohokoliv dalšího omezovat.

Že nechci, aby bylo kdekoliv v ČR místo podobné předměstí Paříže.

Že raději budu volit pravdu zabalenou v hnusném kabátě, než přetvářku a lež v podobě politické korektnosti.

Že raději nazvu problém pravým jménem, než že zabalím do nic neříkajících frází.

Že Putina, Zemana či podobné mediální oblíbence občas za něco pochválím (i když těch příležitostí tolik není), místo toho, abych na ně házel při každé příležitosti špínu. Ano, jsem rusofil, bolševik.

Že člověka za špatnou věc, či dle mého špatný názor pokárám a je jedno, že jde třeba o Václava Havla či Dalajlámu. A že klidně napíši ošklivý článek o Halíkovi, Schwarzenbergovi a dalších.

Takže je jasné, že já těmito názory rozděluji společnost, protože každý kdo s mými názory nesouhlasí je logicky na druhé "straně barikády". A teď jde pouze o to, jaké prostředky si každá strana barikády zvolí. Zda to bude korektní debata s respektem k druhému, či vytáhneme pistole.

Samozřejmě jsem si vědom, že díky mému názoru a podobným názorům třeba voličů v USA musí hořet auta, být rozbité výlohy. Oni a já jsme tím rozdělili společnost a prakticky je k tomu zapálení přinutili.

Dle mého je zásadní problém, že ani mi občané se nedokážeme respektovat, respektovat jiný názor a hlavně se třeba snažit se pochopit, co druhého k jeho názoru vede. Každého hned označíme za bolševika, nácka, xenona, rusofila, za přisluhovače pražské kavárny atp. A pak my chceme po politicích, aby se chovali jinak. A i když se respektovat budeme, stejně z voleb vzejde někdo, kdo nebude nikdy vyhovovat všem. Tedy další rozdělovač, podobně jako já.

Také bych si přál, aby na hradě neseděl Zeman, ale pokud proti němu budou kandidovat lidé jako Halík či Horáček, má ve druhém kole můj hlas jistý. I s tím skřípěním zubů.

A teď do mě, ano vadí mi jeho vulgarity,lhaní, alkoholismus, pomstichtivost, ale stále mně to vadí méně, než že tam bude sedět někdo, kdo chce ať svým přímým či nepřímým (ignorováním problému) chováním zanechat naším potomkům Evropský svaz arabských socialistických republik.

A pokud tím společnost rozděluji, nedá se nic dělat. Ani kandidát druhé strany společnost nesjednotí. A poslušně hlásím, od toho kdo tam bude sedět, jsou volby.

Autor: Michal Zákoucký | pátek 18.11.2016 15:02 | karma článku: 42.11 | přečteno: 1745x

Další články blogera

Michal Zákoucký

Jak jsme díky rasismu rozvrátili ekonomiku a zničili stát

Soud shledal nevinným Ukrajince, který údajně v sebeobraně zabil, tedy spíše zavraždil Roma. Vůbec si soud neuvědomuje, co tím způsobil. Důsledky budou katastrofální.

26.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 23.49 | Přečteno: 527 | Diskuse

Michal Zákoucký

Konečně nám vládne pravice.

Lid si zvolil "pravicovou" vládu a jsem za to velmi rád. A myslím, že paní Markéta Pekarová Adamová to řekla jasně, vláda má výsledky. Musíme vládě fandit, trochu se uskromnit a bude lépe.

14.11.2023 v 13:51 | Karma článku: 46.03 | Přečteno: 7566 | Diskuse

Michal Zákoucký

Zase jsme my progresivisté o krok před Vámi, klidně si pukněte.

Konečně dorazila na naše mobily skvělá aplikace, která jednoznačně omezí sexuální zneužívání a konečně nastaví jasná a srozumitelná pravidla.

23.6.2022 v 19:30 | Karma článku: 31.80 | Přečteno: 943 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.37 | Přečteno: 677 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.49 | Přečteno: 2403 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 305 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 219 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse
Počet článků 40 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2815

Hodně koníčků, málo času, Čech. Když občas něco napíši, tak se pod to většinou podepíši. Člen FIA: furt in Arbeit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...