Michal Zákoucký

Poslušně hlásím, že společnost rozděluji já, nikoliv Zeman.

18. 11. 2016 15:02:00
Dovoluji si reagovat na blog pana Ábelovského, kde označil za viníka rozdělení společnosti Zemana. Za sebe mohu napsat, že Zeman je obrazem nálady společnosti vyjádřené ve volbách. A musím se přiznat, že společnost rozděluji i já.

Premisa, že pokud na hradě nebude sedět Zeman ale někdo jiný a tím se společnost sjednotí, mi přijde zcestná. Rozdělenost, jak správně píše pan Ábelovský je napříč celou Evropou až po USA a je jedno, kdo kde sedí. Za sebe tedy doznání, čím rozděluji společnost a proč, čím jsem vinen.

Už jen tím, že nechci aby nám zde vládly neziskovky. Aby tyto neziskovky měly privilegia a mohly beztrestně porušovat zákony, nerespektovat rozhodnutí soudu (klinika, migrační zákony). Nechci, aby mi jakákoliv organizace říkala, co mám jíst, co si oblékat, na co se koukat v televizi a co je a není sexistické. Aby následně podpořila sexistický Prige pride. Jako bonbon, neziskovky placené z našich daní.

Že nechci, aby nám lidé jako Šabatová vysvětlovali, jak si mohu vybírat partnera, komu pronajmu byt. Aby mi vtloukali do hlavy, co je správné a co ne v rámci společenských témat, jak se mám chovat, co si mám myslet a jak mohu mé myšlení prezentovat.

Že nechci, aby mé daně mizely v dírách pro integraci neintegrovatelného a dalších pitomostí.

Že respektuji tradice naší kultury, respektuji to, co dobrého nám zde předci zanechali. A snažím se tyto tradice a kulturu udržovat. Ano, jsem nácek.

Že chci, aby zákony platily pro všechny bez výjimky, ne jen když se hodí. Že petice a demonstrace je jen nástroj vymožeností svobody, ale nemohu tímto nástrojem kohokoliv dalšího omezovat.

Že nechci, aby bylo kdekoliv v ČR místo podobné předměstí Paříže.

Že raději budu volit pravdu zabalenou v hnusném kabátě, než přetvářku a lež v podobě politické korektnosti.

Že raději nazvu problém pravým jménem, než že zabalím do nic neříkajících frází.

Že Putina, Zemana či podobné mediální oblíbence občas za něco pochválím (i když těch příležitostí tolik není), místo toho, abych na ně házel při každé příležitosti špínu. Ano, jsem rusofil, bolševik.

Že člověka za špatnou věc, či dle mého špatný názor pokárám a je jedno, že jde třeba o Václava Havla či Dalajlámu. A že klidně napíši ošklivý článek o Halíkovi, Schwarzenbergovi a dalších.

Takže je jasné, že já těmito názory rozděluji společnost, protože každý kdo s mými názory nesouhlasí je logicky na druhé "straně barikády". A teď jde pouze o to, jaké prostředky si každá strana barikády zvolí. Zda to bude korektní debata s respektem k druhému, či vytáhneme pistole.

Samozřejmě jsem si vědom, že díky mému názoru a podobným názorům třeba voličů v USA musí hořet auta, být rozbité výlohy. Oni a já jsme tím rozdělili společnost a prakticky je k tomu zapálení přinutili.

Dle mého je zásadní problém, že ani mi občané se nedokážeme respektovat, respektovat jiný názor a hlavně se třeba snažit se pochopit, co druhého k jeho názoru vede. Každého hned označíme za bolševika, nácka, xenona, rusofila, za přisluhovače pražské kavárny atp. A pak my chceme po politicích, aby se chovali jinak. A i když se respektovat budeme, stejně z voleb vzejde někdo, kdo nebude nikdy vyhovovat všem. Tedy další rozdělovač, podobně jako já.

Také bych si přál, aby na hradě neseděl Zeman, ale pokud proti němu budou kandidovat lidé jako Halík či Horáček, má ve druhém kole můj hlas jistý. I s tím skřípěním zubů.

A teď do mě, ano vadí mi jeho vulgarity,lhaní, alkoholismus, pomstichtivost, ale stále mně to vadí méně, než že tam bude sedět někdo, kdo chce ať svým přímým či nepřímým (ignorováním problému) chováním zanechat naším potomkům Evropský svaz arabských socialistických republik.

A pokud tím společnost rozděluji, nedá se nic dělat. Ani kandidát druhé strany společnost nesjednotí. A poslušně hlásím, od toho kdo tam bude sedět, jsou volby.

Autor: Michal Zákoucký | karma: 42.11 | přečteno: 1745 ×
Poslední články autora