Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Dobrý večer přeji diskutérům, děkuji všem za názory, podměty a komentáře a protože nejsem zběhlý ve zdejších diskuzích a pravidlech (Íčka), pokusím se odpovědět v jedné zprávě najedou všem.

Obecně:

Opravdu, ale opravdu nemám Zemana rád a nehájím ho, jsou to falešná, velmi falešná slovíčka.

Nedehonestuji všechny účastníky, dehonestuji způsob, čas a místo provedení, jejich neúctu k obětem z řad studenstva a jejich malý respekt k demokratickým hodnotám.

Pro Josef Vosicky (Martin Kopecký):

Hezky jste mě zaškatulkoval, tak to mám rád, šmahem odsouzen. Přesto se Vám pokusím vysvětlit můj postoj.

Pokud je někdo zvolen, má právo rozhodovat pouze o tom, s jakým programem byl zvolen, vyjma krizových a nepředvídatelných situací. V těchto by se měl držet svých názorů a postojů, s kterými byl uveden do funkce.

Tím chci napsat, opravdu nechci referenda na každou věc, ale např. s přejmenováním letiště šlo počkat na další volební období a v něm si kterákoliv strana mohla dát do programu, letiště přejmenovat, jedná se politické téma. A voliči rozhodnout, zda je to pro ně prioritní, to je můj názor na zeptání se, na demokracii, protože VH prostě politik byl a jedná se o téma politické. A pokud to bylo na objednávku pár nikým nevolených lidí, měli si to zaplatit ze svého.

Pro Tomáš Novák:

O ostudě jsem nenapsal ani slovo, o poškození jména a autority ČR a o absolutním nerespektování odkazu studentů.

k Vašemu: "Německému prezidentovi bylo zatleskáno, i když dostal vajíčkem, vzal to s humorem - věděl, že není tím správným adresátem". Super, škoda, že to nedostal třeba do oka a nepřišel o něj, to by také jistě bral s humorem, by se smál jak při sledování Ein kessel buntes.  To mám na člověka pro jiný názor střílet, mohu? Nebo jen kámen? Do jaké velikosti? vajíčko, i pštrosí? Byl jste tam proto, aby jste uctil studenty, nebo protestoval proti Zemani? pokud to druhé, mohl jste si vybrat jinou dobu. Vaše počínání mi přijde podobné, jako kdyby na pohřbu nabízel někdo pozůstalým třeba právní

0 0
možnosti
MN

No popravdě řečeno, když jsem uviděla ten název blogu, tak jsem byla velmi zvědavá na zpověď jednoho z vrhačů vajec na prezidenta Zemana. Zdůvodnění, proč bych vajíčka házet mohl, ale neudělám to, už není až tak zajímavá. Nicméně, karma pro Vás.

Ještě mě napadlo, že na Albertově muselo být v době házení vajec kolem davu docela dost policistů, kteří nijak nezasahovali. No fajn, máme svobodu projevu. Ale myslíte si, že bychom měli úplně stejnou svobodu projevu a házení vajec by úplně stejně takhle prošlo, kdyby na pódiu řečnil třeba Biden a vedle něj stáli Merkelová, Cameron, Junkers a Barroso.....  ?

0 0
možnosti
LS

Karma up R^

Diky za clanek.

1 0
možnosti
OP

Pisatel na mne už z fotky dělá dojem člověka, který v životě ještě nic nedokázal, ale chtěl by moralizovat. Rok 1989 nezažil a pokud by v té době žil, jistě by byl hvězda mezi svazáky. Jako propagátor nějakého referenda by to mohl zkusit - pro začátek třeba ty chytré body zpracovat do tabulky v Excelu a vyrazit s tím mezi lidi do ulic. Jak by dopadl si na rozdíl od něj dovedu představit. JInak ten článek je spíše ubohý soupis hesel - možná bere tu svoji moudrost také ze slovníků jako zeman.

0 2
možnosti
ZH

V mnoha věcech máte pravdu a já s nimi souhlásím. Na druhou stranu mi vadí i ta snaha dehonestovat účastníky demonstraci proti MZ  Nejvíic lidí bylo na Národní, tam to bylo úplně v klidu. Na Albertově bylo lidí mnohem méně a vajíčkama házelo jen pár jedinců. Neviděl bych v tom hned ohroženi demokracie a nástup nové totality. V demokracii je právo vyjádřit nesouhlas i s demokraticky zvoleným prezidentem.

0 1
možnosti
AG

A77l18e70x 47G96r26e92g88o23r

21. 11. 2014 15:26

Dobře napsáno.R^

4 1
možnosti
IM

I91v41o 74M86i53l20d45a

21. 11. 2014 15:23

až na to zastávání se Zemana, ač z puzení čistého demokrata v srdci i duši, je ten článeček pěkný a výstižný. on byl sice MZ demokratiky zvolen v přímé volbě a po nedemokratické předvolební kampani, sám ale demokracií a demokratickou ústavou pohrdá a je mu dobrá akorát tehdy, může - li míz z toho prospěch.

ptám se tedy vás, mladý muži s překvapivě uceleným a ne až tak pokrouceným pohledem na svět: kde je ta hranice neslušného či nedemokratického chování (jedince, skupiny, etnika), po kterou je toto pro člověka slušného či demokraticky smýšlejícího (a tohoto i ctícího) únosné?

není někdy na místě už ona myšlenka, že "vražda na tyranovi není zločin"?

3 3
možnosti
NM

..kupte si u nás ty slámová ks. za á 4.50.-....

0 0
možnosti
TN

Já nevím nevím, zda je to ostuda v zahraničí...Polský prezident byl vyslechnut, bylo mu zatleskáno za skandování - poslouchej Zemane. Německému prezidentovi bylo zatleskáno, ikdyž dostal vajíčkem, vzal to s humorem - věděl, že není tím správným adresátem. Maďarský prezident chtěl uctít oběti z přechodu hranic, minutou ticha - byla minuta absolutního ticha. Slovenský prezident sklidil asi největší ovace, přeci jenom ke Slovákům máme stále blízko... všichni 4 mluvili a lidé, co je poslouchali je všechny vyslechli...vyjma jediného a to domácího prezidenta, to nebylo slyšet ani slovo...myslím, že všichni 4  moc dobře věděli, proč tomu tak bylo, protože u Zemana není vidět, kde Putin končí a Zeman začíná...hrát si s takovýma sirkama  ve stohu, je holt riziko...rok 1968 zažilo bohatě přes půl obyvatel této země...

9 1
možnosti
EK

E77v57a 52K74y24s35e10l46á

21. 11. 2014 12:40

Našla jsem jen tento záznam: http://blisty.cz/art/75519.html

Dá se někde najít záznam s vystoupením prezidentů?

0 0
možnosti
JN

Taky jsem měl  ze začátku trochu trochu zatmění, další "demokrat", obhajující svůj počin. No ale po přečtení...R^

6 0
možnosti
JK

Ano, "demokraté" v uvozovkách, to je správný název. Být demokratem jen do doby, než je zvolen někdo, kdo je mi nesympatický, je pokrytectví.

4 3
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2843x
Hodně koníčků, málo času, Čech. Když občas něco napíši, tak se pod to většinou podepíši. Člen FIA: furt in Arbeit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky