Diskuse

Už se těším, až si Britové odhlasují setrvání v EU

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle dnešních zpráv počet příznivců "brexitu" stoupá (dnes 52%).

0 0
možnosti
Foto

Vřele doporučuji článek Ivana Hoffmana „Británie a EU“. Je kratinký, tak si dovolím jej sem zkopírovat:

...

Kdejaká celebrita vzkazuje Britům, aby neodcházeli z EU a co chvíli někdo vyčísluje, jaká by to byla pro Británii ekonomická a pro EU politická pohroma. Vzácnější jsou úvahy, spatřující v „Brexitu" naději pro Evropu, které Brusel přerostl přes hlavu a odchod Británie by mohl vést k restartu komunikace evropských národů.

Evropská unie zkrátka nerovná se Evropa a bruselská byrokracie není tmelem Evropy, nýbrž jejím stále se zvětšujícím problémem. EU v dnešním stavu je rezignací na původní sen o mírové spolupráci národů. Evropskou vzájemnost vytěsnil volný pohyb lidí zboží a kapitálu, který se ukázal být prostředkem ovládnutí masy evropských konzumentů globálními korporacemi.

Občas je nutné učinit krok zpět, abychom se pohnuli dopředu. Vystoupením Británie z EU by se kus Evropy vrátil do původního stavu. Pozitivní efekt s tím spojený by inspiroval další. Záhy by šlo celý Brusel rozpustit, provést lokální audit, co kde ještě z Evropy zbylo a dát se pak lépe dohromady.

...

Zdroj: http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/britanie-a-eu-20160527.html

2 0
možnosti

Dobrý den pane Pechare,

souhlasím s tím, co píšete, chybí jen to, co se stane, pokud Britové řeknou ano setrvání. Tedy, vycházet z předpokladu a spoléhat se na někoho dalšího mi přijde nezodpovědné, navíc pokud se tak netane, není žádný plán. Bohužel jsem nabyl takového dojmu, že i kdyby v EU zůstal jediný stát, dejme tomu ČR, Ti pánové a dámy co jsou v EP, EK a dále by klidně by jeli dál ve stávajících kolejích. Tedy, my sami, ČR by sama od sebe měla chtít vystoupit a nespoléhat se na někoho dalšího. S tím, že samozřejmě Britské "ne" by vlilo do žil více energie.

S pozdravem

MZ

0 0
možnosti

To jsou ale bláboly. Už mi tam chybí pouze politická příslušnost autora. V lepším případě tak Svobodní, v horším možná DSSS.

Antikarma Rv

2 4
možnosti

Vážený pane Smutný,

přesně tak, blábol na blábol, to víte, ještě nedokáži psát tak rozumně, nezaujatě, vše vysvětlit a zdůvodnit, polemizovat jako Vy. Nedosahuji ani Vaší výše v respektu k názoru druhého. Jinak samozřejmě DSSS, to by přece jinak nešlo, tedy pokud mi nedáte na výběr nějakou fašistickou či nacistkou stranu. Tam zapadám lépe. A za antikarmu děkuji, škoda že nelze.

S přátelským pozdravem

MZ

1 0
možnosti

Já s Vámi souhlasím ve všem, co jste napsal, avšak nejvíce v tom, když píšete, že bychom měli rozlišovat mezi věcmi nepodstatnými a věcmi podstatnými, protože když jde o kejhák (a Evropě o něj už jde), řada věcí dříve důležitých přestává býti důležitými.

Nejvíce mě fascinují lidé, kteří naříkají na to, jak někteří naši politikové jsou málo zváni do ciziny a málo navštěvováni cizími politiky.

Když vidím, kam to vede taková paní Merkel nebo takový pan Hollande, tak opravdu nevím, proč bych měl padat do mdlob nadšením, když našeho prezidenta pozvou k sobě nebo když jej navštíví v Praze, nebo do stejných mdlob zoufalstvím, že se nic z těchto dvou alternativ nestalo. Nejprve si musím vážit příslušných lidí a teprve potom mohu uskutečnění těch návštěv považovat za poctu nebo neuskutečnění za ostudu.

A jsou lidé, kteří například tohle považují za důležité.

Evropa nám pomalu zaniká a my hodnotíme politiky podle toho, jak se vzájemně navštěvují!

8 2
možnosti

Mám tomu rozumět tak, že momentálně jst e na straně stávkujících proti Holandovi? :-)

1 0
možnosti

Karma tomuto článku!

4 1
možnosti