Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J15a46n 72R12i88c56h94t26e49r

13. 1. 2017 12:13

Naprostý souhlas. Zároveň bych zakázal tlusté lidi, protože se potí a rovněž smrdí.

No dobrá, možná ne úplně všichni, takže by bylo dobré ustanovit očuchávací komisi, která by určila, kdo může do MHD a kdo už naopak ne.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Dobrý den přeji pane Dřínek,

nerozohnil, i když nevypadá, jsem v klidu:-) Zde na blogu či diskusi pokaždé. Ale je fakt, že zakázat by se rozčilovat mělo, jak to škodí zdraví, možná i více než kouření.

S pozdravem

MU

1 0
možnosti

nikdo autora nenutí chodit z bytu a čuchat kouř z auta, nikdo ho nenutí do bazenu polykat chlor , nikdo ho nenutí nikam chodit a nic mu nebude vadit

0 6
možnosti
Foto

A vás někdo nutí chodit do kuřácké hospody?

9 0
možnosti

U pro-kuřáckých argumentů podobného typu vznáším tento dotaz: proč se v restauracích nemůže prodávat heroin, mohu si přece vybrat, zda tam budu chodit, případně zda jej tam užiji. Chcete vědět, jaká je mi na to dána odpověď? Že to nelze proto, že je to ilegální. Jiný důvod už proto zřejmě asi není:-)

Stejně jako ostatní obhájci kouření vycházíte z jednoho takřka metafyzického postulátu: hospoda/restaurace je určena k pití, kouření a klábosení. Čímž si připravujete pole pro z toho vyplývající další tvrzení, že bez kouření aj. není hospoda hospodou (nekuřácká hospoda je tedy nonsens). Z toho by vyplývalo, že je-li hospoda legitimní zařízení, musí být legitmní i kouření v hopodách. To je ale podle mě omyl. Hopoda totiž není žádná metafyzicky zakotvená nadčasová entita, která by sama ze sebe určovala smysl své existence. Hospoda je prachobyčejné zařízení v sektoru lidských služeb, jehož pravidla a zákony určuje zákon, nikoli majitel ani zákazník (jež jsou mimochodem v rovném postavení, využití služeb hospody je uzavřením kupní smlouvy s oboustrannými právy, není samozřejmě možné, aby právo bylo výhradně na straně majitele a ten si dokonce vybíral mezi klienty. Není ani možné, aby zakazoval kouření ve své nekuřácké hospodě, neboť je-li kouření zákonem v restauraci povoleno, nemůže majitel omezovat má práva).

Svou argumetaci taky stavíte na tom, že není možné mít všde vzduch bez rakovinotvorných plynů, že leckde je to povoleno. Nijak se však nezabýváte z toho vyplývající otázkou, zde je tedy možné vůbec někde nějaké hygienické či toxické podmínky zakazovat, zda by podle tohoto principu nebylo spravedlivější nezakazovat vůbec nic co se týče této problematiky, tedy ani kouření či nalévání dětem, anebo mnohu navrhovanu legalizaci heroinu - také i pro děti ovšem, spravedlnost musí být.

Samozřejmě - s podmínkou patřičného symbolu venku na dveřích.

1 3
možnosti

Vážený pane Záturecký,

odpověď na heroin je jednoduchá, protože je zakázán všude a zda je tak správně, je na jiný blog (osobně myslím, že kdyby snad byl legalizován a pod kontrolou, že by snad bylo i méně závislých, ale zjištěno nemám). Kouření venku povoleno jest. Proč ho tedy nezakázat také všude, není trochu pokrytecké? Venku, kde se mu nevyhnu ho dýchat musím (kouř z cigaret) ale v soukromém majetku ho zakáži? Je na provozovateli, zda chce kuřáckou či nekuřáckou. Když chce mít nekuřáckou, ať ji má, když chce kuřáckou, ať ji má. Hospoda patří někomu a budu-li vycházet z premisy, že majiteli objektu, tak ať se rozhodne jak chce, nebo ať mu pronajímatel nastaví taková a taková pravidla - to je mi jedno, je to dohoda dvou stran. A pokud bude uzákoněno povolení kouření všude, je opět na majiteli/provozovateli restaurace, jaký typ zvolí. Já nemám právo si v nekuřácké vyžadovat kouřit a stejně bych prskal, že je nutné v kuřácké nekouřit. A i něco jiného je častý argument, od čeho máme ČOI a hygienu, to bychom měli zrušit i to? No, když mi uvaří jídlo ze zkaženého masa (a já o tom nevím) byl jsem ohrožen na životě. Když vstoupím do zařízení, které vím že je kuřácké, dělám tak svobodně a dobrovolně a je to má volba. Já tu otázku na zakázání hygienických a toxických podmínek položil. Venku i když jsou porušeny limity díky továrnám, elektrárnám, autům, mám prostě smůlu, musím to snášet a nemám volbu, jsem nesvobodný, omezen. A snášet od lidí, kteří si vyndají DFP filtr a pak káží, jak mají právo dýchat čerstvý vzduch v hospodě. Narážím pouze na pokrytectví, jednou ano, podruhé ne, přitom vyhnout se kuřácké hospodě je možné a snadné, vyhnout se špinavému vzduchu ve městě nikoliv. Vyhnout se heroinu snadné, nepít také, vše má volba a má svoboda, jak se svým tělem naložím. Děti - sem patří ochrana a jistě je správně, protože je nějaká hranice svéprávnosti, i když si myslím, že by za děti měli mít vždy odpovědnost rodiče- tedy větší a neházet vše na toho a toho.

S pozdravem MZ

4 0
možnosti
Foto

Jak to říkal Ostravak? Bylo tam smradu jako v babské šatně po tělocviku :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS