Michal Zákoucký

Tak už snad konečně zavřou toho Konvičku

25. 11. 2015 8:00:00
S velkou úlevou jsem si přečetl tento článek, konečně došlo na toho islamofoba Konvičku. A doufám, že tím to nekončí.

Píše se rok 1936 a Evropa se pomalu chystá na další střet. V Německu a jinde sílí ideologie jako nacismus či fašismus. A v tom roce dopisuje pan Karel Čapek dílo Válka s mloky. V dalším roce Bílou nemoc. Vše protifašistické/protinacistické romány. Zde je vidět, že Hitler obsadil Československo zcela oprávněně, protože pan Čapek měl být za podněcování nenávisti vůči skupině obyvatel či národu stíhán. A odsouzen. A Hitler by nás neobsadil, neměl by proč. Ani nikoho dalšího. Za vše tedy může pan Čapek a další buřiči.

Píše se rok 1948, demokracie a svoboda končí, protože jsme nezavřeli všechny vykořisťovatele, nepřátele lidu a další. Tak to museli udělat komunisti místo nás. Kdyby jsme to udělali sami, komunismus by zde nebyl.

V roce 1968 jsme měli zavřít Dubčeka a další. A protože jsme to neudělali, obsadily nás armády spřátelených států Varšavské smlouvy (tedy nejen SSSR (Ruska), ale i Polska, NDR, Maďarska a Bulharska).

Píše se rok a 2015 a konečně jsme se poučili. Protože národ, který nezná své dějiny, je nucen si je zopakovat.Je jasné, že pan Konvička je hlavou celého tohoto nechutného sdružení či iniciativy, nebo co to je. A je dobře, že se začalo u něj, volám zavřít! Useknout chobotnici hlavu. On je svým chováním a vystupováním zodpovědný za teror v Paříži a jinde. Stejně jako Čapek za okupaci Československa Hitlerem.

A teď by se konečně mohli leknout další nepřátelé mírumilovného islámu a rezignovat na svůj postoj a názor. A pokud ti parchanti nerezignují, je třeba obvinit další a další, všechny zavřít. Klidně úplně všechny, z diskusí, facebooku a dalších medií víme koho. Protože to monitorujeme. Klidně 70% populace, aspoň budeme mít kam umístit imigranty. Ještě dořešíme, kdo nás bude živit, když pracující populace bude v lágrech. Zkusíme to v EU.

A teď bez předchozí ironie. Zase si to zkazíme jako vždy, jako třeba v roce 1948? Budeme soudit, ideálně ho zavřeme a nepostavíme se za něj, ať je jakýkoliv? Nebudeme bránit naše demokratické hodnoty, svobodu slova. Nebudeme pomáhat, stát za ním? Nebudeme brojit proti bezpráví, poukazovat na zvrácenost některých ideologií, nebudeme stát za svým názorem? Stát za ním, i kdybychom v tom lágru skončili sami? Pokud ho soudí za texty, které jsou vytržené z kontextu, pak nechápu jednu věc. Jak to, že běhá po svobodě člověk, co obhajuje např. kamenování a tvrdí, že ženy mají půl mozku?

Nechci být špatným prorokem, ale napíšeme ještě pár blogů a pár příspěvků do diskusí, pak strachy zalezeme, až dojde na další. A zase budeme brblat, jak to tu stojí za prd, že zavřeli Konvičku a další. A že za to můžou ti a ti. Nemůžou, všichni za to budeme zodpovědní. Ale má to háček, tentokráte nebudeme brblat u piva jako vždy. Tedy brblat budeme, ale na koberci obráceni k Mecce. Bez toho piva.

Moc doufám, že se mýlím, že si tentokráte neuděláme na trenkách škrtátko a že této nastupující totalitě nepodlehneme. Jak jinak nazvat, že stíháme člověka za to, že poukazuje na ideologii, jež je v naprostém kontrastu s hodnotami, na nichž by měl stát tento stát.

Hodnoty za které se nestydím, třeba za svůj názor, respekt k demokratům a názorům, svobodě myšlení a svobodě slova, odpovědnosti. Jsou to hodnoty, které uznávám a ctím, stejně tak hodnoty naší bohaté kultury a historie. A budu to vše bránit stejně tak, jako názor pana Konvičky, tedy všemi prostředky, které mám. Bránit budu i s tím škrtátkem v trenkách.

S pozdravem MZ

Autor: Michal Zákoucký | karma: 40.82 | přečteno: 1794 ×
Poslední články autora