Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Ze životopisu Tomáše Halíka

V letech 1972–1975 působil jako podnikový psycholog a sociolog v podniku Chemoprojekt.[1] V letech 1975–1984 působil podle Daniela Solise v Institutu pro výchovu vedoucích pracovníků Ministerstva průmyslu ČSR (na svém webu uvádí, že působil jako psycholog na Institutu Ministerstva průmyslu), od 1. ledna 1978 ve funkci samostatného odborného referenta na katedře psychologie práce. Podle materiálů z archivu bezpečnostních složek byl do roku 1968 členem výboru ČSM, později členem a zástupcem úsekového důvěrníka ROH a členem komise ZV ROH pro socialistickou soutěž (v jejím rámci byl několikrát vyhodnocen jako nejlepší pracovník), absolvoval dvouleté stranické školení, soutěžil o titul Brigády socialistické práce československo-sovětského přátelství. Podle kádrových materiálů projevoval v pracovní a odborné oblasti angažovanost za realizaci politiky KSČ a byl ochotný a svědomitý, měl velmi dobrý vztah k lidem a v kolektivu byl oblíben. V letech 1980–1982 absolvoval dvouleté studium stranického vzdělávání k otázkám světonázorové výchovy a v roce 1981 absolvoval v NDR nástavbový kurs pro instruktory sociálně psychologického výcviku. Prováděl školení pracovníků pro pionýrský tábor z hlediska psychologie a pedagogiky. Podle materiálů StB Halík odmítl podepsat Chartu 77. Státní bezpečnost jej vedla jako kandidáta tajné spolupráce (KTS) pod krycím jménem Kazatel. Dne 17. června 1982 odmítl nabídku Státní bezpečnosti ke spolupráci, přičemž se prý podle policejního zápisu choval drze a sebevědomě, dával najevo svou intelektuální úroveň a oponoval pohrůžce obviněním z protistátní trestné činnosti. Státní bezpečnost poté navrhla jeho přeřazení na méně exponované pracoviště.[8][7] Záznamy o vztahu StB k Halíkovi po roce 1982 nejsou známy, Halíkův svazek byl 6. prosince 1989 zničen a zbylo z něj jen torzo.[7] V roce 1984 získal atestaci z psychologie.[9] Později pracoval jako psychoterapeut pro drogově závislé[9] na Protialkoholním oddělení Psychiatrické

11 0
možnosti
KD

V době Pražského jara 1968 se, podle informací na svém webu, účastnil ekumenických aktivit křesťanů, například patřil k zakládajícím členům Ekumenického hnutí inteligence a studentů a Díla koncilové obnovy.

V roce 1978 byl tajně vysvěcen biskupem Aufderbeckem v Erfurtu na katolického kněze.[10] Do roku 1989 byl jednou z předních osobností české podzemní církve, v 80. letech patřil ke spolupracovníkům kardinála Tomáška. Inicioval Desetiletí duchovní obnovy národa.

0 0
možnosti
KD

Také Šabatová mlčí.8-o

19 0
možnosti
BT

Byl hledaný hlupák, ale byl chytrý tak, že se našel sám, Michal Zákoucký se nachytal, aniž by se povznesl, nad hloupost s noblesou !!

1 9
možnosti
Foto

Jedním očkem jsem se mrkl na životopis pana Halíka a valil jsem očka. Po ukončení vysoké školy sociologie a filosofie na  Univerzitě Karlově v Praze v letech 1980- 1982 absolovoval  dvouleté stranické školení KSČ a v roce 1981 absolvoval nástavbový kurz operativní psychologie, která byla vyučována  na Vysoké škole ministerstva proi státní bezpečnost v NDR  ( Stasi). Odmítl podepsast Chartu 77 a byl veden jako agent StB  pod krycím názvem kazatel. V roce 1972 píše knihu a to „Křesťanství jako utopie“. Byl za ni oceněn Ústavem ateismu.

18 1
možnosti
OK

Minimálně v tom agentovi jste se spletl, byl pouze kandidát spolupráce, tu však odmítl. O žádné knize z roku 1972 nevím.

Domnívám se však, že v současné době je pravděpodobné, že se o tomto nepohodlném pánovi začnou po internetu šířit různé lži.

2 1
možnosti

Halík NENÍ  katolický kněz... to je "vysvěcení" prý byla  taškařice... řekl bych, podle jeho vzhledu, že bude možná soukmenovec feldkuráta Katze... podle vystupování,  že je spíše IMÁM...

A zevšeobecňovat se nemá, samozřejmě... Ne každý musulman je "hlavořez"... opravdu... ale je zajímavé, že KAŽDÝ HLAVOŘEZ JE MUSULMAN!

13 3
možnosti
OK

Není kněz? On sám o sobě tvrdí, že kněz je a kněžskou službu vykonává. Kdyby vysvěcení byla taškařice, asi by jako kněz nepůsobil.

1 0
možnosti
Foto

Jde asi o 15 rodin ze Sýrie, které budou prověřené. Víte autore, že v městě Allepo byla před útokem muslimů jedna z nejstarších křesťanských komunit? Tato komunita tam žila zhruba 2000 let a až nyní byla vyhnána a likvidována muslimy. Přijetí těchto lidí je pro naši společnost přínosem. 

Tomáš Halík za to nemůže.

14 0
možnosti
MF

Ale o tom ten článek není, je právě o lidech jako je pan Halík, kteří by měli  vežřejně přiznat v čím zájmu takto manipulují s veřejností a pak nést odpovědnost za to, co se děje!  Od rozdmýchávání Majdanů v Kyjevu, nenávistné kampaně proti Putinovi a Rusku až po tu nesmyslnou vstřícnost v přijímání uprchlíků z arabského světa. Těch lidí je mi líto a za to, proč odsud musí utíkat cítím i svou odpovědnost - bohužel i ČR je členem NATO!

9 5
možnosti
Foto

Pan Halík Vás asi nebude mít rád. R^

10 1
možnosti
JT

Kdo by stal o lasku pana Halika ?

20 2
možnosti
ZK

Opravdu si myslíte, že všichni uprchlíci ze Sýrie a z Iráku jsou muslimové? Myslíte, že přechodný domov nehledají pracovití arménští křesťané z Aleppa, nebo Jezídi?

9 0
možnosti
OK

Paušalizace nás zničí.

2 0
možnosti
Foto

Jak jsem již jednou psal v Teplicích v tuto sobotu a neděli pod patronací gymnázia proběhnou dny islámské kultury za účasti studentů gymnázia. Byl na besedu pozván do místní knihovny  jeden náš muslim a dodatečně se zjistilo, že je Policií ĆR  stíhán za rozšiřování nenávisti za pomoci knihy. Tak se jeho přednáška odvolala, ale jinak dny pokračují a bude se zde studentům dokazovat jak je islám mírumilovný a neškodný, budou zváni do muslimské modlitebny, přijedou správní přednášející, aby přítomným vysvtětlili, že islám je neškodný, to, co se děje je v jejich komuniitě je  nahodilá věc a to vše po událostech v Francii. Takže ještě stdenty naučit používat bombu.

23 0
možnosti
OK

Islám je zvláštní náboženství, jeho praktikování je přinejmenším problematické, kulturní rozdíly islámské civilizace mezi tou naší se spíše ještě zvětšují...

Povrchním multikulturalistickým dogmatickým pseudonáboženstvím se snadno zničíme, ale stejně povrchním paušálním odmítáním islámu, islámské kultury a muslimů vůbec též.

1 7
možnosti
JP

Řekl bych, že prof. Halík není blb, který by nedokázal kvalifikovat zločin. Autorovi bych doporučil používat rozum a méně emocí. Jinak se ta jeho snaha udělat z někoho blba obrátí proti němu.

8 13
možnosti
OK

Emoce jsou schopny člověka osvobodit od racionality kritického rozumu a udělat z něj zvíře, a to zvíře zuřivé, ale i ovladatelné. To platí pro muslima, křesťana i ateistu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2843x
Hodně koníčků, málo času, Čech. Když občas něco napíši, tak se pod to většinou podepíši. Člen FIA: furt in Arbeit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky