Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M86i41l93a93n 74R27a36d43e35k

23. 11. 2015 19:00

nemusime si lamat hlavu konspiracni teorii. Staci znat Cloveka. A Clovek je mrcha prodejna.

Tak staci aby Arabasi podplaceli politiky aby jim stale kupovali ropu, uz je ji ve svete tolik ze je na vybranou, a Arabase nepotrebuje, nebo by Evropa mohla trochu vice doma vrtat misto remcani ze je to spinave.

A take se na migraci vydela, kdejaka evropska mafie uz se dnes sabne s africkou a asijskou, a autority nejsou slepe, ale ........domyslete si. 

Vice nez lidskou blbost a hrabivost bych v tom nevidel, i u uprchliku. Ti jdou za davkama. 

Ale kazdy sveho stesti strujcem, a bozi mlyny uz se postaraji, problem je ze si davaji na cas. A ono se to vymkne z rukou tech co si dnes mnou ruce

1 0
možnosti

Vážený pane Radek,

zajímavý postřeh. S pozdravem MZ

0 0
možnosti

Od Karla Schwarzenberga víme, že o to co máme se můžeme podělit s neznámo jakým počtem příchozích. Myslet si opak je projevem české malosti.

Je to trochu zvláštní když ještě před 2 lety nám politici pořád opakovali, že je potřeba si nežít nad poměry.

Jak si vysvětlit rozpor mezi finanční přísností a výdajovou neústupností vůči vlastnímu obyvatelstvu, která tak ostře kontrastuje se vstřícností vůči imigrantům a to z úst stejných politiků?

Možná v tom není třeba vidět rozpor - výdaje bylo třeba ušetřit zejména zahraničním firmám (jejich podíl na celku činí 75%), kterým to umožnilo odvádět stále větší zisk do mateřských zemí. Podlamovalo to sice veřejné finance a ohrožovalo zajištění zaměstnanců a jejich rodin, ale firmy a jejich vlastníci byli přednější.

Zaměstnanci, živnostníci, důchodci a rodiny s dětmi uhradí náklady na imigraci ze svých daní přímých i nepřímých - nemají totiž kam odejít a tak solidární budou - i kdyby nechtěli. Rozhodně to ale nebudou velké firmy, banky a pojišťovny - solidarita by ohrožovala jejich mezinárodní konkurenceschopnost a tak si ji nemohou dovolit. Kdyby jim někdo chtěl daně nebo jiné platby zvýšit, mohly by odejít.

To je třeba vidět za výzvami k solidaritě zase dle mého názoru.

0 0
možnosti

Je správné pomáhat bližnímu v nouzi? Jsou někteří lidé hodnotnější než jiní?

Než se začnete rozčilovat, zamyslete se nad těmito dvěma otázkami.

To nijak nesouvisí s tím, že není nutno pomáhat každému jen proto, že se chce mít lépe než dříve i za tu cenu, že jiný se kvůli němu bude mít hůře.

Je třeba si ale uvědomit, že na jedné straně je tu otázka pomoci člověku v nouzi a na druhé straně schopnost rozlišit, zda je člověk v nouzi a má tedy smysl mu pomoci.

2 0
možnosti

Vážený pane Kolář,

děkuji za názor a za otázky. Je správné pomáhat, ale pokud napíšete A, napište i B. Musím si přeci rozmyslet, zda na pomoc mám (nemohu darovat např. ledvinu, když druhá mi neslouží) a musím zvážit všechna rizika, též bych měl informovat, kolik ta pomoc bude stát, co vše je třeba udělat atd. Ale omlouvám se, můj článek není o tom, zda pomáhat, můj článek je přesně o tom bodu B. 

S pozdravem MZ

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS